Emailadres
Wachtwoord
  Vergeten?
HomeMijn UVON
Netwerk voor ondernemersOrganisatieNieuwsberichtenActiviteitenLeden

26 juni 2012 Workshop Zingeving & Professie door Bianca Lugten

Nadat we twee actieve onderneemsters: Adka van Osnabrugge en Berdien van Wezel hebben geïnaugureerd als leden van onze vereniging gaan we over naar het workshopdeel. Bianca Lugten introduceert zichzelf als professional die middels haar werk voor het Praktijkcentrum Zingeving en Professie, mensen in organisaties behulpzaam is door kennis van de Universiteit van Humanistiek toegankelijk te maken en andersom, de academische wereld te verrijken met ervaringskennis uit organisaties.

Organisaties die in zwaar weer verkeren, zoals de banken, financiële wereld en de thuiszorg laten zich door het Praktijkcentrum ondersteunen bij het reflecteren op de thema's die er voor hen toe doen. Ook wij worden door Bianca aan het denken gezet: door welke frustraties worden wij eigenlijk geplaagd? We pakken direct een paar voorbeelden op en leren dat een frustratie aangeeft dat er voor jou een waarde in het 'geding' is. En een waarde hangt altijd aan een norm. Door daar bewust mee om te gaan, neem je je eigen individuele bestaansethiek serieus. Haar advies: geef je waarden tijd en aandacht om voor jezelf een humuslaag op te bouwen, waarden moet je 'spekken', zie ze en ga ervoor staan.

Bianca Lugten werkt als professional aan het toepassen van het wetenschappelijk gedachtegoed bij zingeving- en humaniseringvraagstukken bij ondernemen, organiseren etc. in de maatschappelijke context. Ze neemt ons mee in het moois dat het Praktijkcentrum bundelt, naast kennis zijn dat methoden voor exploratie en inspiratie. Bianca zal ons ongetwijfeld aan het denken weten te zetten. In het Praktijkcentrum werkt Bianca samen met grote Nederlandse humanisten als Kunneman, Dohmen, Hetebrij, Veugelers, Kaulingfreks e.a., docenten, acteurs en supervisoren van de Universiteit van Humanistiek. Allen zijn zij ambassadeur van het vergroten van aandacht en ruimte voor wat verbonden is met zingeving en humanisering.

> Praktijk Zingeving & Professie
  
Gerda Verhaar-Eeuwijk

Gerda Verhaar-Eeuwijk

WS&O Verhaar Eeuwijk
Rotterdam

Laatste nieuws voor leden 09-02-2015 /© 2017 UVON Zuid-Holland